Menu

Ny børneudviklingstræner i Madsby

image Jan Agertoft Sørensen er tilbage i en central rolle i Fredericia fF. Privatfoto
AS
25. september 2024 kl. 13:38
Jan Agertoft Sørensen vendte 1. september tilbage til Fredericia fF. Hovedopgaven bliver at udvikle trænerne for klubbens mindste årgange

- Det er ganske rart og dejligt at være tilbage.

Ordene er de første, som Jan Agertoft Sørensen siger, da han bliver budt velkommen tilbage til Madsby.

For det er en af de blå, der vender hjem til vante omgivelser. Klubben har hyret ham som børneudviklingstræner.

- Det betyder, at jeg skal være trænernes træner. Det er en udfordring, som jeg virkelig glæder mig til at prøve kræfter med. Jeg skal hjælpe særligt de yngste årgange med, at der kommer flere spillere til.

Fakta: Hvad er en børneudviklingstræner

Jan Agertoft Sørensen har en stor erfaring. Han begyndte selv som forældretræner i Fredericia fF i 2011. Han fulgte sine egne sønner, indtil det ikke længere var en god idé.

Trænergerningen var han bidt af, og sideløbende med trænerarbejde i F’erne, tog han alle de trænerkurser, han kunne komme afsted på.

På smuttur til Vejle Boldklub

I 2020 sagde han farvel til Madsby og goddag til Vejle Boldklub, hvor han både har trænet U12, U14 og været tilknyttet topcenteret.

I Vejle var han også børnekonsulent. Her gav han feedback på træninger i samarbejdsklubber, og tog også tog ud og lavede inspirationstræninger.

Det er alle de erfaringer, som nu skal komme Fredericia fF’s trænere til gode.

- Jeg skal lære vores trænere at sammensætte en god træning og få den til at glide i forhold til at have fokus på udvikling. Der kan jeg bidrage en del, siger Jan og åbner for en endnu en målsætning.

- Fredericia fF har tidligere været DBU Børneklub. Det tager noget tid at få det tilbage, og det skal jeg også arbejde med. Deri ligger et stykke arbejde.

DBU Børneklub er for de klubber, som ønsker at gøre noget særligt ud af børnefodbolden, og som derfor ønsker at samarbejde med DBU om at løfte børnemiljøet i deres klub.

Fakta: Hvad er DBU Børneklub

Jan Agertoft Sørensen er lige nu rundt og præsentere sig for klubbens børnetrænere.

- Jeg kommer ud og ser nogle træningspas og nogle kampe. Det kan også være, at jeg kommer til at spørge lidt nysgerrigt til nogle ting. Men jeg kommer ikke for at fortælle, hvordan de skal gøre.

Klubbens nye børneudviklingstræner er allerede i gang. Foto: FfF

I første omgang er hovedfokuset på de allermindste drenge og piger i klubben.

- Mit fokus fra U5 til U8. Der vil jeg være hver mandag og være med i træningen.

- Jeg kommer også til at holde nogle trænermøder, hvor vi taler ind i at være DBU Børneklub, og hvad trænerne kan bruge mig til.

- Min store opgave er at motivere trænerne til at tage på kurser. Så de lærer, hvordan laver man en træning, og hvad skal de holde øje med.

- Jeg vil godt kunne lære dem noget af det, men jeg tænker, at det er bedre at de kommer ud og mærker det på egen krop og får fingrene i mulden derude. Det er det, der skal til.

- Når jeg synes, at det er en god idé med kursus, så er det fordi, man lærer en del om målgruppen og får gode værktøjer til sin træning. Kurserne gør dig mere bevidst om, hvordan du skan træne, og hvad du skal vægte.

- For mig personligt har det betydet meget, så det kan jeg kun anbefale, siger Jan Sørensen.

Udover at være børneudviklingstræner skal han også arrangere små træningsstævner på kunststofbanen.

- Der vil jeg have primært have fokus på 8-mands hold og på enkelte 11-mandshold. Det kræver noget forberedelse, etablering af netværk og kontakter til andre klubber, siger Jan Agertoft Sørensen.

Luk